Kül Fırınları
Laboratuvar fırınları için en yaygın şekilde kullanılan cihazlar, kül kalıntısının analiz edilmesi için, yanıcı numunelerin ısıtılmasıyla gerçekleştirilir. Geri besleme kontrolü sayesinde, dijital sistem ile sıcaklık kontrolünü, en üst seviyede sağlar.
Kül Fırınları Teknik Özellikleri Nelerdir?
- En yüksek sıcaklığa 65 dakikada çıkar.
- 1100 ile 1600 derece arası sıcaklığa sahiptir.
- 1300 dereceye kadar açık tel esaslı modelleri vardır.
- Numune girişi, cihazın ön tarafındadır.
- 1,5 litre, 3 litre ve 7 litre kapasitelidir.
Külleme laboratuvarlarında kullanılan cihazlar, kül kalana kadar ürünleri kapalı ortamda yakmaya devam eder. Tüm yanma sürecinde, ürünü tartma işlevi görürler.
Kül Fırınları Fiziki Özellikleri Nelerdir?
Yalıtılmış kapı, dikey denge ayarlıdır. Böylece kullanıcının, yüksek sıcaklıktan etkilenmesi önlenir. Kapısı açıldığında, devre kesme anahtarı ile enerjisi kesilir. Numunelerin istenilen sıcaklığa ulaşmasıyla birlikte, cihaz kendini otomatik olarak kapatır.
Kontrol düğmelerinin ön tarafta bulunması ve dijital ekrana sahip olması, işlemlerin çok daha kolay takip edilmesine olanak tanır.
Kül Fırınları Nerelerde Kullanılır?
Laboratuvarınız ve üretim malzemesi külleme işlemleriniz için, yüksek sıcaklık fırınları olan cihazlar, düşük hazne yüksekliği, en üst seviye yanma için hava akışını, numunelere yakın tutacak şekilde tasarlanır. Geniş tabanı sayesinde çok sayıda numune analizine olanak tanır. Programlanabilir PID otomatik kontrol sayesinde, kullanımı oldukça kolaydır.